Wanneer u een kunstwerk bij de Kunstuitleen Stadsmuseum wilt lenen, kunt u een abonnement nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt huren zonder sparen en huren met sparen. Hieronder ziet u de tarieven. Wanneer u kiest voor sparen kunt het opgespaarde bedrag besteden aan een werk uit de collectie van de Kunstuitleen Stadsmuseum.

Abonnee worden


Wanneer u abonnee wilt worden dient u het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden. Ook  kunt u het inschrijfformulier bij de balie van de uitleen invullen. De voorwaarden voor abonnees kunt u ook op de website bekijken. De inschrijfkosten bedragen 10 euro. Neemt u daarna bij uw eerste bezoek aan de kunstuitleen een geldig legitimatiebewijs mee. Uw inschrijving wordt daarmee afgerond en u kunt  direct een werk lenen.

 

De betaling van het abonnementsgeld gaat via automatische incasso. Het bedrag voor het geleende kunstwerk wordt hiermee  elke maand automatisch afgeschreven van uw rekening. Abonnementen worden aangegaan voor minimaal een periode van zes maanden. Het abonnement kan altijd worden uitgebreid of gewijzigd. De gekozen kunstwerken kunnen zo vaak worden omgeruild als u wilt.

 

De uitleentermijn voor kunstwerken is een half jaar. Daarna kunnen de kunstwerken nog twee keer worden verlengd voor deze periode. U kunt een kunstwerk dus maximaal anderhalf jaar lenen. De kunstwerken zijn verzekerd, wel geldt een eigen risico van € 125,- per kunstwerk per schade.