Detail | 23 november Dag van de Kunstuitleen


Van: 23-11-2013 11:00:00

Tot: 23-11-2013 17:00:00

 

Dag van de Kunstuitleen

 

Op zaterdag 23 november houdt Kunstuitleen Stadsmuseum weer een Dag van de Kunstuitleen op haar locatie in het Stadsmuseum Doetinchem. Geïnteresseerden in het lenen of kopen van kunst kunnen zich dan vrijblijvend uitgebreid te laten informeren over de mogelijkheden van de kunstuitleen. Wie op de Dag van de Kunstuitleen besluit lid te worden, krijgt een uniek keramisch vogeltje of een keramisch kommetje van Jacqueline Tijssen aangeboden en betaalt tot 1 januari 2014 geen lidmaatschapsgeld of abonnementsgeld. De Dag van de Kunstuitleen begint om 11.00 en duurt tot 17.00 uur, toegang is gratis.

 

De collectie kunstwerken van Kunstuitleen Stadsmuseum, is dit jaar verder uitgebreid met kunstenaars als Jan van Krieken (schilderijen), Babaette Degreave (objecten), Ben Haggeman (geschilderde tekeningen van kathedralen), Wilco Dragt (foto's) en meer. Berna Bonekamp, coördinator kunstuitleen, over een aantal van de nieuwe aanwinsten:De vormenrijkdom van de gotiek is overweldigend en geschikt voor de complexiteit waarmee Ben Haggeman zijn werken 'bouwt'. Meestal neemt hij bestaande bouwwerken als uitgangspunt en vervormt deze dan tot geheel eigen voorstellingen. Wilco Dragt is een bijzondere landschapsfotograaf, hij legt zijn visie in ieder beeld, en transformeert daarmee een normaal standaard landschap in een waar kunstwerk.”

Dragt

De Kunstuitleen collectie telt nu ruim 350 werken. Allemaal zijn deze te leen en de meeste werken zijn ook te koop. Op de Dag van de Kunstuitleen is er de mogelijkheid de werken uit de collectie van de kunstuitleen te bekijken. Dit kan zowel in de Kunstuitleen Stadsmuseum als in de Dependance Kunstuitleen aan het Erdbrinkplein. Deze ruimte heeft Site tijdelijk beschikbaar gesteld aan de Kunstuitleen. Tijdelijk want het zal het laatste weekend zijn dat de kunstwerken daar getoond gaan worden. Vanaf 29 november sluit de Dependance aan het Erdbrinkplein. Daarna zijn alle bezoekers zoals gewoonlijk van harte welkom in Kunstuitleen Stadsmuseum in het Oude Postkantoor aan de Burgemeester van Nispenstraat.

 

Voor meer informatie:

 

Kunstuitleen Stadsmuseum

Burgemeester van Nispenstraat 2

7001 BS Doetinchem

0314-335557

info@kunstuitleenstadsmuseum.nl

www.kunstuitleenstadsmuseum.nl

 

Parkeergelegenheid in de Catharinagarage en Amphionparkeergarage.

 

Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur Kunstuitleen Stadsmuseum
donderdag tot en met zaterdag van 14.00-17.00 uur Hoek Erdbrinkplein/Koperen Kees (tot 29 nov)

Foto:Wilco Dragt


 

 

Naar het agenda overzicht