Detail | Crowdfunding voor een prachtige tentoonstelling

Van: 19-04-2015 00:00:00

Tot: 27-06-2015 00:00:00

We kennen allemaal de verhalen uit de geschiedenis over grote veldslagen, belangrijke politieke daden en geniale wetenschappelijke ontdekkingen. Zeg nou zelf wie kent Napoleon, Willem van Oranje en Erasmus niet? Wanneer men kijkt in de archieven en boeken, valt het op dat de verhalen vooral een mannelijke insteek hebben. We kennen de mannen, maar waar zijn de vrouwen?

Ook de Doetinchemse geschiedenis is gebaseerd op de ervaringen van mannen. We weten wie Carel Hendrik VerHuell is, maar zijn vrouw Maria Johanna is een stuk minder bekend. Maar wat is nou haar verhaal? Het is natuurlijk bekend dat er in iedere tijd vrouwen geleefd hebben, maar waarom zijn hun verhalen altijd ondergeschikt aan die van hun mannelijke tegenhangers? Naar aanleiding van deze vragen is het project Doetinchemse Dames. Van History naar Herstory ontstaan.

Het doel van dit project is om de Doetinchemse bevolking kennis te laten maken met een andere, ‘ongeschreven’ geschiedenis. Dit gebeurt aan de hand van de levensverhalen van markante vrouwen die in Doetinchem geboren, getogen of neergestreken zijn. Ze zijn allemaal van betekenis geweest voor de Doetinchemse samenleving of hun verhaal getuigt van moed, kracht en doorzettingsvermogen. Kortom girlpower in het Stadsmuseum.

De verhalen van 25 inspirerende Doetinchemse dames worden vanaf zaterdag 27 juni tentoongesteld in het Stadsmuseum Doetinchem.  Deze vrouwen verdienen het beste en daarom wil het museum een zo mooi en compleet mogelijke tentoonstelling neerzetten. Daar hebben wij uw hulp voor nodig.
crowdfunding
Om de tentoonstelling zo goed mogelijk te kunnen realiseren, willen wij een beroep op u doen. Met behulp van deze crowdfunding kan het Museum prachtig drukwerk laten maken, een tentoonstellingsboekje creëren en bruiklenen aanvragen. Hoe breder wij de tentoonstelling kunnen uitzetten, hoe meer bezoekers wij zullen trekken.

In totaal zou het Stadsmuseum Doetinchem graag het bedrag van €4000,- willen ophalen. Dit kan alleen wanneer u ons helpt! Natuurlijk staat er een beloning tegenover uw bijdrage aan dit project.

Bij een bedrag van €25,- of meer krijgt u een viertal vrijkaarten voor de tentoonstelling en een uitnodiging voor de opening.

Wanneer u ons €50 of meer aanbiedt,- ontvangt u ook een viertal vrijkaarten, een uitnodiging voor de opening en een persoonlijke rondleiding van de gastconservator van dit project.

Bij een bedrag van €150,- of meer ontvangt u al het bovenstaande en krijgt u een uitnodiging om de voorstelling Colometa bij te wonen gespeeld van Rosmarie Blaauboer. In deze monoloog zal Rosmarie Blaauboer het verhaal vertellen van Natalia, een eenvoudige vrouw in Barcelona, die vertelt over haar leven voor en tijdens de Spaanse Burgeroorlog. U wordt dus even weggevoerd van het Doetinchemse leven, maar zal zien hoe vrouwen in allerlei situaties hun kracht, moed en liefde inzetten voor de maatschappij.

De vrouwen van Doetinchem verdienen het om uit de schaduw van de geschiedenis te stappen en een prachtige plek in het museumlicht te krijgen. Met uw hulp zouden wij aankomende bezoekers kennis kunnen laten maken met een groot aantal Doetinchemse Dames.

Uw kunt uw donatie overmaken op rekening nummer: NL26RABO0115259643 t.n.v. Stichting Stadsmuseum Doetinchem o.v.v Donatie DD met uw naam en e-mailadres.

Naam en e-mail mogen ook doorgegeven worden via info@stadsmuseumdoetinchem. Op dit adres kunt u ook terecht met vragen m.b.t. Deze actie.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet

Maaike Kool