Detail | Dag van de Kunstuitleen

Van: 09-04-2016 00:00:00

Tot: 10-04-2016 00:00:00

Dag van de Kunstuitleen

Op zaterdag 9 april is het de Dag van de Kunstuitleen. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur biedt de kunstuitleen Doetinchem, gevestigd in het Stadsmuseum, diverse activiteiten.
Zo kunt u kennismaken met de kunstenaars Judith Rigter, Helmien van den Heuvel en Slavica Sekuloski.

Judith Rigter laat in de Stijlkamer los geschilderde olieverfschilderijtjes zien van Doetinchemse onderwerpen: o.a. de Walmolen en de dinsdag- en zaterdagmarkt. Zij zal ter plekke verscheidene aspecten van haar werkwijze toelichten. Zoals het onderliggende idee, de focus, contrast, hoe krijg je diepte, de kleur van de schaduwen, kleurstrategieen het plein-air schilderen.

Helmien van den Heuvel neemt haar tas-ontwerpen mee die allemaal gemaakt zijn van leer. De verschillende tassen zijn vanuit dezelfde grondvorm bedacht; het vierkant en de rechthoek.
Door telkens een andere vouwmanier toe te passen, ontstaat een andere tas-vorm. Deze strakke vormen passen goed in de stijlkamer van het Stadsmuseum.

Tot slot kunt u in de postkamer tegen betaling uw portret laten schilderen door Slavica Sekuloski. In anderhalf uur tijd gaat u naar huis met een prachtig portret van u zelf of van een dierbare, want Slavica Sekuloski schildert ook portretten vanaf een foto. De portretten worden uitgevoerd in acryl op doek en zijn 40 x 40 cm en kosten € 90,-

Aangezien er slechts plaats is voor vier personen dient u zich uiterlijk voor 7 april aan te melden via info@stadsmuseumdoetinchem.nl o.v.v. portret (indeling op de dag zelf gaat n.a.v. volgorde van aamelding).

Komt u ook? Als u op deze dag lid wordt van de Kunstuitleen betaalt u geen inschrijfkosten en krijgt u een leuk kommetje met een mooie tekst van Jacqueline Thijssen cadeau.

kunstuitleen 9 april