Detail | Dag van de Kunstuitleen

Van: 23-03-2013 11:00:00

Tot: 23-03-2013 17:00:00

Op zaterdag 23 maart houdt Kunstuitleen Stadsmuseum haar tweede Dag van de Kunstuitleen op haar locatie in Stadsmuseum Doetinchem. Geïnteresseerden in het lenen of kopen van kunst kunnen op deze dag vrijblijvend langs komen om zich uitgebreid te laten informeren in de mogelijkheden van de kunstuitleen. Wie op de Dag van de Kunstuitleen besluit lid te worden, krijgt een uniek keramisch vogeltje of een keramisch kommetje van Jacqueline Tijssen aangeboden en betaalt de eerste 2 maanden geen lidmaatschapsgeld. De Dag van de Kunstuitleen begint om 11.00 en duurt tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Sinds haar opening, afgelopen oktober, groeit de Kunstuitleen Stadsmuseum steeds groter. De collectie kunstwerken is uitgebreid met kunstenaars als Maron Hilverda, Lieuwke Loth, Tim Hinterding en tassen van Maria Hees. Berna Bonekamp, coördinator kunstuitleen, over een van de nieuwe aanwinsten: “De sculpturen van Lieuwke Loth tonen zowel tederheid als kracht. Haar grafiek laat een krachtige lijnvoering en helder kleurgebruik zien. “ Ook zijn er nieuwe werken van Astrid Polman en en Wendy Janssen, waardoor de collectie nu ruim 350 werken telt. Al deze werken zijn te leen en de meeste werken zijnook te koop. Op de Dag van de Kunstuitleen is er de mogelijkheid de werken uit de collectie van de kunstuitleen te bekijken.