Detail | Design Café Achterhoek

Van: 06-02-2016 00:00:00

Tot: 18-02-2016 00:00:00

Wo 17 februari 2016:            Design Café Achterhoek

Locatie:                                 STADSMUSEUM Burgemeester van Nispenstraat 2 Doetinchem

Tijd:                                       19.00 inloop, 19.30-21.00 uur programma

Entree:                                  € 7,50 p/p

Design Café Achterhoek  presenteert op woensdag 17 februari een interactieve Design Tour voor ontwerpers, kunstenaars en andere creatieve professionals. Plaats en onderwerp is de Doetinchem Design Expositie 2016 die het Stadmuseum Doetinchem samen met kunstenaarsnetwerk het WEB organiseert.

Design Tour is onderdeel van de lopende programmaserie Design Thinkers – Beyond Borders van Design Café Achterhoek over creatieve grensverleggers, overstekers en kruisbestuivers. Ontwerpers die de grenzen opzoeken, onderzoeken of verleggen tussen design, kunst, wetenschap, technologie en maatschappij.

Seks, licht, algen en popcorn

En dat is nog maar een kleine greep uit deze verrassende expositie met het eindexamenwerk van 9 vernieuwende ontwerpers van de Design Academy Eindhoven (DAE) en ArtEZ Arnhem. Laat je door drie van deze negen ontwerpers persoonlijk meevoeren door de expositie en maak kennis met het werk en de visie op (de toekomst van) design van:

Vivian Hartung (ArtEZ)
Zij onderzoekt in haar werk Atomic Body wat algen voor ons kunnen doen als er een nucleaire dreiging op ons afkomt.

Bastiaan Buijs (DAE)
Hij  stelt zichzelf de vraag of onze schaamte voor het gebruik van seksspeeltjes wel terecht is en ontwierp lustobjecten zoals de Satyr en Grandfather’s clock die gezien mogen worden.

Pieter Husmann (DAE)
Hij bedacht met zijn Hélo oordoppen dé oplossing voor onze almaar signalen afgevende telefoon.

De andere 6 exposanten zijn: Roos Veenendaal, Florian van Dalen, Franciska Slaager, Joost Seegers (ArtEZ) en Jolene Carlier, Studio David en Djeli (DAE).

19.00     Inloop

19.30     Introductie door Stadsmuseum, WEB en Design Café Achterhoek

20.00     Interactieve Design Tour: je ‘tourt’ driemaal in kleinere groep door de expositie steeds begeleid door 1 van de 3 ontwerpers, Vivian Hartung, Bastiaan Buijs en Pieter Husmann. Hierbij is volop ruimte voor vragen en uitwisseling van ideeën, visies en ervaringen.

21.00     Aansluitende borrel