Detail | Doetinchem Design Expositie 2016

Van: 23-01-2016 00:00:00

Tot: 13-03-2016 00:00:00

Doetinchem Design Expositie 2016

Van 23 januari tot en met 13 maart is in het Stadsmuseum de Doetinchem Design Expo 2016 te zien.

In 2014 nam kunstenaarsnetwerk het WEB het initiatief tot het organiseren van een expositie rondom het werk van pas afgestudeerde ontwerpers (designers). Begin 2015 resulteerde dit, in samenwerking met het Stadsmuseum Doetinchem, in de eerste Doetinchem Design Expo. Deze eerste editie toonde het werk van een zestal afgestudeerden aan de Design Academy Eindhoven en de ArtEZ in Arnhem. Wegens het succes van deze eerste tentoonstelling hebben het WEB en het Stadsmuseum besloten een Doetinchem Design Expo 2016 te maken. Ook dit jaar wordt de expositie mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Doetinchem en Fonds Gemeente Spaarbank.

Deze keer zijn er negen jong afgestudeerden geselecteerd van de Design Academy in Eindhoven en de ArtEZ in Arnhem. Bastiaan Buijs, David Hummelen, Roos Veenendaal, Florian van Dalen, Franciska Slaager, Joost Seegers, Vivian Hartung, Jolene Carlier en Pieter Husmann zullen hun zeer uiteenlopende werk tonen. Seks, licht, popcorn, algen; het is nog maar een kleine greep uit de verrassende designs die te zien zullen zijn in het Stadsmuseum.

Het WEB en het Stadsmuseum willen niet alleen jong talent een podium bieden, maar Doetinchem en omstreken ook dit jaar weer kennis laten maken met verfrissende, interessante en prikkelende kunstvoorwerpen en designproducten.

dde2016