Detail | Eindexamenwerk ‘3bij1’

Van: 28-05-2016 00:00:00

Tot: 21-06-2016 00:00:00

'3 bij 1' eindexamenwerk middelbare scholieren in het Stadsmuseum

Net als voorgaande jaren toont het Stadsmuseum Doetinchem ook dit jaar weer het eindexamenwerk van de leerlingen van VMBO, 5 HAVO en 6 VWO van het Ludgercollege, Ulenhofcollege en Rietveldlyceum in de tentoonstelling ‘3bij1’.

Ook dit jaar bestaat de tentoonstelling weer uit zeer divers werk. Kim Wolbert van het Rietveldlyceum tekende dit jaar voor het ontwerp van de poster. Doordat de leerlingen, met de vakken tekenen en handvaar- digheid, de opdrachten op hun eigen manier interpreteren en daarbij een eigen materiaalkeus maken ontstaan er niet alleen zeer diverse kunstwerken, ook de actualiteit wordt niet geschuwd.

Het Stadsmuseum Doetinchem wil graag een podium bieden aan getalenteerde jeugd. De tentoonstelling 3bij1 is voor de leerlingen een mooie gelegenheid om op een andere manier kennis te maken met het museum. Ze zijn nu geen bezoeker, maar de kunstenaar zelf. Daarnaast is het tentoonstellen van hun eigen werk een mooie gelegenheid om aan vrien- den en familie te laten zien waar zij het hele jaar aan hebben gewerkt.

De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 19 juni. Voor jongeren tot en met 16 jaar is het museum gratis toegankelijk.

3BIJ1