Detail | Kunstuitleen op Huntenkunst

Tot: 25-05-2014 18:00:00

Kunstuitleen op Huntenkunst 2014

Huntenkunst 1

Huntenkunst 2014 wordt voor de 22ste keer gehouden op 23, 24 en 25 mei en voor de derde keer in de SSP hal te Ulft. De reusachtig grote hal is een rijksmonument in het kader van het industrieel erfgoed. In deze hal krijgen 200 kunstenaars een eigen unit. De ruimte is omgetoverd in een ‘kunstdorp’. De kunstenaars, uit maar liefst 30 verschillende landen binnen en buiten Europa, zijn zelf aanwezig en gaan gesprekken aan met de bezoekers. Huntenkunst is een echte internationale kunsthappening. Net als vorig jaar staat Kunstuitleen Stadsmuseum ook met een stand op deze internationale kunstbeurs. Zij laat werk van verschillende kunstenaars uit haar collectie zien. Standnummer van de Kunstuitleen is: 150.

Huntenkunst stelt elk jaar een land of gebied centraal. Dit jaar is dat de Euregio Rijn Waal. Rijn Waal bestrijkt een gebied weerszijde aan de Duits-Nederlandse grens, waar ook Ulft onder valt. De deelnemers uit dit gebied worden in een speciaal project opgenomen. Dit project wordt opgezet door Huntenkunst, Galerie bij de Boeken Ulft en door Haus im Park (Emmerik). Van de deelnemers van Huntenkunst - die uit dat gebied komen - is een selectie voor de twee exposities gemaakt. In de galerie vindt die plaats van 19 mei tot 13 juli en in Haus im Park van 13 september tot 5 oktober.

Doordat er verschillende landen vertegenwoordigd zijn, is het ook spannend om de verschillen te ontdekken, die het gevolg zijn van de culturele achtergronden. Duidelijk herkenbaar is bij de Japanse Ai Hagita in haar werk de invloed te zien van haar geboorteland. In haar objecten bereikt ze de uiterste grens van het zich beperken. De vormen zijn ontdaan van elke opsmuk. Alleen de essentiële vorm blijft over. De Noorse Randi Antonsen laat zich daarentegen inspireren door de natuur en plaatst de mens daarin. De natuur geeft ze weer als gestructureerde motieven. De Franse Christophe Carbenay is verhalend. Schetsmatig trekken zijn mensen in een soort stoet voorbij.

Kijk ook op: www.huntenkunst.org

Openingstijden SSP Hal