Detail | Lezingen door kunstenaars

Van: 12-05-2013 14:00:00

Tot: 20-05-2013 17:00:00

Bij de tentoonstelling 'De mens in de kunst' in het Stadsmuseum Doetinchem is er twee keer een lezing verzorgd door kunstenaars die een bijdrage leveren aan de tentoonstelling. Op 12 mei zullen Jos Klaver, Maron Hilverda  uitleg geven over hun werk en werkwijze en vragen van het publiek beantwoorden. Ton van Vliet doet dit op 20 mei. Beide lezingen starten om 14.00 uur. Kosten voor de lezing bedragen € 7,50 (inclusief koffie of thee bij Het Borghuis) voor 1 lezing en €10,00 voor beide lezingen. Aanmelden kan via: info@stadsmuseumdoetinchem.nl.

Jos Klaver maakt regelmatig gebruik van “mensvormen” in zijn werk. Waar hij in zijn vroegere werk mensen meer natuurgetrouw weergaf, gebruikt hij nu meestal gereduceerde mensvormen in zijn tekeningen en schilderijen. “De werkelijkheid is een gelaagde, één vol diepte. Mijn beeldend werk geeft me de mogelijkheid me in die ruimte te bewegen.” aldus Maron Hilverda. Over zijn werk als fotograaf zegt van Vliet: “Als een onzichtbare observator beweeg ik me tussen de mensen. Soms fotografeer ik ze van een afstand, soms van heel dichtbij. Met verwondering, met respect.”

De tentoonstelling 'De mens in de kunst' laat een veelzijdige visie op de mens en het menselijk lichaam, door 9 hedendaagse kunstenaars zien. Marion Bauhuis, Maron Hilverda, Rido Jansen, Jos Klaver, Lieuwke Loth, Astrid Polman, Judith Rigter, Ton van Vliet en Thea Zweerink tonen allemaal werk waarin de mens centraal staat. Door het gebruik van verschillende materialen en technieken, waaronder foto's, schilderijen en objecten, brengen zij de mens tot leven. Tot 2 juni is de tentoonstelling in het Stadsmuseum te zien.