Detail | Maak kennis met het Cultuurkwartier!

Van: 15-09-2013 11:00:00

Tot: 15-09-2013 17:00:00

Het CultuurKwartier is een initiatief van cultureel ondernemers op en om het Lookwartier, dat door het organiseren van gezamenlijke evenementen, de wijk, de gemeente Doetinchem en haar inwoners de culturele hotspot van de regio biedt. Zij hebben de handen ineen geslagen om cultuur in Doetinchem letterlijk op de kaart te zetten. Zondag 15 september opent het CultuurKwartier Doetinchem haar deuren!

Deelnemers van het CultuurKwartier zijn: Hotel Villa Ruimzicht, Schouwburg Amphion, Gruitpoort, Stadsmuseum Doetinchem, Kunstuitleen Stadsmuseum, bijzonder restaurant Het Borghuis en Theaterfestival Buitengewoon. Sterk!, het Web en Amphionpark zijn ambassadeurs van het CultuurKwartier.

Wat is er op 15 september te doen in het CultuurKwartier Doetinchem...

Om 11 uur wordt het CultuurKwartier officieel geopend door wethouder Loes van der Meijs. Dit gebeurt door het 1e kwartiertje in te luiden bij Villa Ruimzicht met hulp van de muziekschool en een verrassende klokkenact.Daarna is het tot 16.00 uur mogelijk de deelnemers van het CultuurKwartier te bezoeken. Wie alle locaties wil zien kan aanhaken bij een kwartiergids.

Daarna volgt men de reisleiders en de schoenstappen door de wijk naar het beste theater van Nederland; Schouwburg Amphion geeft deze dag een verrassende (in)kijk in het theater. In de Gruitpoort worden deze middag 3 korte films van Harko Wubs vertoond, treedt de band Het Brandt op en opent de expositie Van boom tot beeld: Gruitpoorters hebben één boom gekapt en in stukken gezaagd en van elk stuk een eigen kunstwerk gemaakt. Natuur en cultuur ineen.

Tijdens een kwartiertje Stadsmuseum/Kunstuitleen neemt u een kijkje in het postkantoor van vroeger. De hele dag zijn er activiteiten rondom de kunstuitleen en Open Monumentendag 2013. Er wordt een uniek kijkje geboden in het leven in het Oude Postkantoor en van 13.15 tot 14.30 uur is er een fotografieworkshop verzorgd door fotograaf Ton van Vliet. Deelname aan de workshop is gratis! Wie verzekerd wil zijn van een plekje kan zich opgeven via info@kunstuitleenstadsmuseum.nl. Ook is er een extra ruimte met werken van de kunstuitleen ingericht op de hoek van het Erdbrinkplein en de Koperen Kees. Bij het Borghuis is er muziek.

Vanaf 13.30 tot 15.00 wordt het programma herhaald. Deze dag willen de culturele ondernemers de inwoners laten zien dat de culturele wijk bruist! Iedereen is meer dan welkom om dit te ondervinden en toegang is overal gratis. De tocht kan worden gemaakt door de reisleiders te volgens of de toerbus te nemen die de route volgt die ook komt langs het Web, het Amphionpark en meer bijzondere plekken in de nieuwe culturele wijk; Het CultuurKwartier.

Bekijk voor het volledige programma de flyer of ga naar de facebookpagina.

CK lang