Detail | Nationale Museumweek

Van: 16-04-2016 00:00:00

Tot: 24-04-2016 18:00:00

In plaats van het museumweekend heeft de Nederlandse Museumvereniging er dit jaar voor gekozen een museumweek te organiseren. Van 16 tot en met 24 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. U kunt het ontdekken binnen en buiten de muren van het Stadsmuseum.

Met hetzelfde thema als vorig jaar ‘ons echte goud’ doen talloze Nederlandse musea aan deze week mee en tonen topstukken uit hun collecties. Ook het Stadsmuseum Doetinchem. Want waar anders komt ons verleden tot leven? Waar anders dan in het Stadsmuseum bewaren we onze schatten. Wat is Doetinchems echte goud?

Tussen 16 en 24 april kunt u dit komen ontdekken in het Stadsmuseum Doetinchem maar ook gewoon thuis op de bank via Facebook. Elke dag zal het Stadsmuseum op zijn facebook pagina een bijzonder collectiestuk laten zien dat ook opgesteld staat in het museum.

Op zondag 17 april en zondag 24 april zullen speciale inlooprondleidingen plaatsvinden, u kunt hier gratis aan deelnemen. De rondleidingen starten om 14.00 uur, aanmelden is niet nodig. Tijdens deze nationale museumweek gelden de gewone entreeprijzen.