Detail | Ontmoeting met kunstenaar Ellen Baptist

Van: 09-04-2018 00:00:00

Tot: 14-04-2018 20:00:00

Ontmoeting met kunstenaar Ellen Baptist

In Kunstuitleen Stadsmuseum is Ellen Baptist zaterdag 14 april van 12.00 tot 16.00 uur te gast waarbij belangstellenden van harte welkom zijn. Zij kunnen met Ellen in gesprek en de liefhebber kiest voor tien euro evenzoveel velletjes handgeschept papier uit.

ellen Baptist-2

De Doetinchemse kunstuitleen presenteert regionale kunstenaars en zet regelmatig hun kunstwerken in de Spotlight. “Het werk van de kunstenaar krijgt dan extra ruimte”, vertelt een vrijwilliger. Tot eind april zijn er de verhalende houtsneden van Ellen Baptist uit Huissen waarmee je als kijker al snel een band krijgt. Ellen combineert houtsnede met boekdrukkunst zodat de tekst door inhoud en vorm een verbindend element met de voorstelling is. ’T Is Lente’, ‘Bij de buren op het dak’ en ‘Dromen van Zee’ zijn enkele titels. De Kunstenaarsboeken, ingelijstte ex libres en handgeschept gekleurd papier tonen haar vakmanschap. De Kunstuitleen neemt zes werken van Ellen Baptist op in de collectie, voor uitleen en verkoop. Kunstuitleen Stadsmuseum aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem, is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, en de toegang tot de kunstuitleen is gratis.