Detail | Op stap met Klaartje en Kees in 1920

Van: 18-03-2016 00:00:00

Tot: 22-05-2016 00:00:00

Hoe zag het leven in Doetinchem eruit in 1920?
Kom dat ontdekken in het Stadsmuseum Doetinchem. Aan de hand van Klaartje en haar broer Kees ga je op stap en maak je kennis met het Doetinchem van 1920. Doetinchem was een kleine stad en hier was het leven anders dan in de grote steden, zoals Amsterdam. Op de maquettes van Doetinchem in 1830 en Doetinchem in 1940 is goed te zien dat de stad nog wel dezelfde vorm hee , maar dat er tussen die twee perioden veel veranderd is. Het Stadsmuseum Doetinchem laat in de tentoonstelling ‘Op stap met Klaartje en Kees in 1920’ zien hoe de inwoners van Doetinchem toen leefden. Hoe zagen de huizen eruit? Welke kleding droeg men? Wat leerden kinderen op school en welke spelletjes speelden ze op straat?

Deze tentoonstelling is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van groep 5/6 uit het basisonderwijs. Aan de hand van een boekje met vragen leren Klaartje
en Kees de kinderen over het leven in Doetinchem. De tentoonstelling is individueel te bezoeken of in groepsverband; groepen moeten wel aangemeld worden. Volwassenen vonden dit in het verleden ook een interessante tentoonstelling, met voor velen veel herinneringen. Gaan jullie mee op stap?

Wilt u de tentoonstelling bezoeken met de klas? Neem dan contact met ons op via info@stadsmuseumdoetinchem.nl

Op stap met Klaartje en Kees in 1920