Detail | Open Museumdag 2018

Van: 14-08-2018 00:00:00

Tot: 08-09-2018 17:00:00

Janny Loojenga-Kunst-Wissink vertelt over bijnamen. Zij is vrijwilliger van het museum en gaat u een rondleiding geven door haar eigen jeugd; hoe zij van de kleine wereld van Stokkum verlangde naar de stad. En ze vertelt over mensen met bijnamen. Bijnamen van bekende mensen, van openbare figuren, ondernemers, onderwijzers en vooral ook van de wat onaangepaste mensen uit de tijd dat iedereen in Doetinchem elkaar kende. Bijnamen zeggen veel over hoe mensen naar elkaar keken, wat ze van elkaar vonden en met hoe ze met elkaar omgingen. Kijk, dat interesseert haar. U toch ook. Wat vreemd, raar, anders, opvallend wordt benoemd en gaat als een lopend vuurtje rond. Janny daagt u graag uit. Gewoon voor de gezelligheid. Kijk, zegt ze; Vrolijkheid blijft het best in de herinnering en verdriet en narigheid wil men het liefst vergeten. En als u nu denkt; wat heeft dit nu met Europa te maken? Nou. Alles. Welkom! Janny is er om 11, 13 en 15 uur.

Merel Houwaard met Theater van het Geheugen; N.a.v. een gedicht leert Merel het publiek met behulp van voorwerpen een gedicht te onthouden. Voorwerpen die zorgen voor associaties met de woorden uit het gedicht helpen u het gedicht te herinneren. Een fascinerende solo over herinneren en hoe we die maken. Om 12, 14 en 16 uur.

Stadsmuseum Doetinchem en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers: Terug naar de post !

Een expositie van ansichtkaarten, postbescheiden, voorwerpen en een beeldpresentatie geven een beeld van het oude postkantoor, het pand waar nu het Stadsmuseum is gehuisvest. Eén van de meest beeldbepalende historische panden in Doetinchem. Betrokkenen uit die tijd van het postkantoor zijn uw gids op deze dag, hoe bijzonder is dat?! Benieuwd naar hoe een dag op en in het postkantoor eruit zag? Kom luisteren naar hun verhalen.

Ook voor kinderen is er iets te zien en beleven!
Ook aan de jongere generatie is gedacht tijdens deze Open Monumenten Dag. Hoe vaak maak en schrijf jij nog een ansichtkaart? Misschien nog wel nooit gedaan…. Grijp dan nu je kans en ga aan het werk. Maak voor- en schrijf aan iemand een zelfgemaakte kaart en stuur die per post op! Zeker weten dat de ontvanger er blij mee zal zijn. Zaterdag 8 september kun je dit doen bij ons in het oude Postkantoor. Kom en ga aan de slag!

Locatie: Stadsmuseum Doetinchem, Burgemeester van Nispenstraat 2 te Doetinchem.
Vanaf 10.00 tot 17.00 uur.