Detail | Peter Kalkowsky Kunstenaar in de Spotlight


Van: 17-12-2018 00:00:00

Tot: 31-01-2019 00:00:00

 

Peter Kalkowsky Kunstenaar in de Spotlight


Kunstuitleen Stadsmuseum in Doetinchem exposeert tot eind januari een serie draaddrukken van de Zutphense beeldend kunstenaar Peter Kalkowsky (Bensberg,1967). Draden in een raamwerk worden ingerold met een rol  in olieverf en afgedrukt op papier. 
Peter Kalkowsky maakte eerder houtsnedes maar wilde een ander soort lijn drukken. Een perfecte lijn zo strak als een gespannen touw. Zo ontwikkelde hij de draaddruk. Zijn voorstellingen zijn patronen van lijnen op wit papier. In kleuren en grijzen, in kleine oplagen of als enkele druk. Als je voor ze staat gebeurt er wat met je. Ga er met je neus bovenop of doe wat stappen achteruit. www.kalkowsky.nl
De circa twintig draaddrukken van de tijdelijke expositie zijn te koop, alles is mooi ingelijst. Vanuit de uitleencollectie zijn vijf werken van Peter te huur, ook te zien in de Digitale Catalogus.   

Peter Kalowsky - 2

Op zondag 13 januari tussen 14.00 en 16.00 uur geeft Peter Kalkowsky een demonstratie ‘Draaddruk’ in de Kunstuitleen. De toegang is vrij.
De expositie is gratis te zien tijdens openingstijden van VVV en Stadsmuseum. Medewerkers van de Kunstuitleen zijn aanwezig op vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

 

Naar het agenda overzicht