Detail | Tentoonstelling 40 jaar Normaal

Van: 10-11-2015 00:00:00

Tot: 17-01-2016 00:00:00

Dit jaar bestaat de band Normaal 40 jaar.

Reden genoeg om de band, die zoveel heeft betekend voor de Nederlandse popmuziek en de emancipatie van de Achterhoek, te eren met een tweetal tentoonstellingen.

Op 8 november zullen zowel het Stadsmuseum Doetinchem als het Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers een tentoonstelling openen ter ere van Normaal. Het Stadsmuseum zal een unieke verzameling objecten, band items en schilderijen tonen die nog nooit eerder op deze manier zijn samengebracht. Er zal ook speciale aandacht zijn voor de kunstwerken die Bennie Jolink in de loop der jaren heeft vervaardigd.

In het Erfgoedcentrum zijn niet eerder gepubliceerde foto’s van Normaal te zien. De foto’s zijn gemaakt door de ‘hoffotograaf’ van Normaal, Hugo Jaartsveld. Vanaf de oprichting van de Achterhoekse band in 1975 tot begin jaren tachtig registreerde hij de optredens, de bandleden, de fans en alles wat er rondom Normaal gebeurde. Van het volledige werk van Hugo Jaartsveld wordt een fotoboek uitgebracht door Uitgeverij Hermans te Hengelo Gld.
De presentatie van dit boek is eveneens op 8 november.

De tentoonstelling in het Stadsmuseum is voor publiek te bezichtigen van 10 november tot en met 17 januari 2016. De fototentoonstelling in het Erfgoedcentrum is te bezichtigen van 2 november tot en met 30 november.

Normaal