Detail | Tentoonstelling Inzoomen

Van: 25-01-2014 11:00:00

Tot: 12-02-2014 17:00:00

Tentoonstelling 'Inzoomen' Inzoomen

Vanaf zaterdag 25 januari is in de Postkamer van Het Oude Postkantoor, gedeeld door het Borghuis en Stadsmuseum Doetinchem, de  tentoonstelling 'Inzoomen' te zien. In opdracht van twee stagiaires van de opleiding Docent Beeldende  Kunst en Vormgeving van ArtEZ Arnhem, zoomden leerlingen van het Graafschapcollege in op de natuur en maakten een abstract werk. De leerlingen fotografeerden hierbij en werkten met ecoline. Tot en met woensdag 12 februari is de tentoonstelling tijdens openingstijden van het museum te bezichtigen in de Postkamer, behalve als deze bezet is. Toegang tot deze tentoonstelling is gratis.

Vier klassen van de opleiding AKA, Arbeidsmarkt gekwalificeerd assistent, maken onder leiding van stagiaires Lena den Braber en Suzette Massop kennis met beeldende kunst. Lena: 'We hebben de opdracht inzoomen bedacht om te laten zien wat abstracte kunst is. We gaven de leerlingen keuze uit inzoomen met de camera in de omgeving om zich heen of inzoomenop natuurafbeeldingen en deze gebruiken als inspiratie voor een ecoline schildering'. Per leerling heeft de opdracht geleid tot een drieluik. Suzette: 'Voor de meeste leerlingen waren de materialen en werkwijzen nog onbekend. Zij konden echt experimenteren'.  Een selectie van de drieluiken wordt tentoongesteld.

Het Stadsmuseum en Het Borghuis werken vaker samen met het Graafschapcollege en laten graag de werken van de leerlingen zien in de Postkamer. Doordat de Postkamer ook voor verhuur beschikbaar is , kan het zijn dat deze soms niet toegankelijk is voor publiek. Bezoekers die zeker willen zijn van de mogelijkheid de tentoonstelling 'Inzoomen' te zien, kunnen zich via info@stadsmuseumdoetinchem.nl informeren.