Detail | Tentoonstelling Onbetaalbaar

Van: 01-11-2016 00:00:00

Tot: 29-01-2017 00:00:00

Tentoonstelling Onbetaalbaar

De helft van alle volwassen Nederlanders doet vrijwilligerswerk. Zij besteden daaraan gemiddeld vier uur per week, ouderen iets meer dan jongeren (CBS).
Vrijwilligerswerk is een zó vertrouwd fenomeen dat we het niet meer opmerken. We staan er niet bij stil dat er zoveel werk ligt te wachten op iemand die een handje toesteekt.
Het komt niet bij ons op dat de badjuffrouw voor haar
zwemlessen geen honorarium ontvangt.

Antropoloog en fotograaf Jantine Messing somde eens op hoeveel vrijwilligers zij in haar omgeving kende. Het aantal overviel haar en de opsomming was vast nog niet compleet.
Velen bleken nauwelijks zichtbaar. Hoe belangrijk zijn de vrijwilligers voor onze samenleving? Wat voor werk doen ze en waarom? Op deze vragen zocht Jantine antwoord.
Ze reisde ervoor naar haar geboorteplaats Doetinchem en vroeg haar ouders en vele oude bekenden haar te helpen een overzicht te krijgen. Het Stadsmuseum Doetinchem nodigde
haar uit een tentoonstelling en een fotoboek te maken waarin zij de Doetinchemse vrijwilligers in beeld brengt.

Van 8 november 2016 t/m 29 januari 2017 is de tentoonstelling Onbetaalbaar, te zien in het Stadsmuseum Doetinchem. Een toepasselijke locatie, want zonder vrijwilligers zou dit museum niet bestaan.

Klik op de onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

film