Detail | Tentoonstelling TRAssshART

Van: 30-03-2017 00:00:00

Tot: 14-05-2017 00:00:00

Tentoonstelling TRAssshART in het Stadsmuseum

Van 31 maart tot en met 14 mei is in het Stadsmuseum Doetinchem de bijzondere tentoonstelling TRAssshART te zien.

TRAssshART is een project van kunstenares Amuldo en komt voort uit de mail-art beweging. Mail-art kunstenaars wisselen via de post hun kunstwerken uit en omzeilen daarmee de traditionele kunstinstellingen bij het openbaar maken van hun werk. Binnen de mail-art beweging is het poststuk zelf, de inhoud en de verpakking (de enveloppe), het kunstwerk. Amuldo houdt zich al jaren bezig met mail-art en is aangesloten bij IUOMA: International Union of Mail Artists.

Het verzenden van kunst per post past uitstekend in haar filosofie van ‘delen en geven’. Het hergebruiken van materiaal, het samen werkenaan een project, het leggen van contacten over de hele wereld; allemaal redenen om het TRAssshART project op te zetten. Met de vaardigheden opgedaan in het verleden en haar visie over onnodige verspilling worden alle materialen hergebruikt voor nieuwe kunst.

Het Stadsmuseum Doetinchem is, als oud Postkantoor, de uitgelezen plek om te laten zien dat mail-art nog niet aan betekenis of populariteit heeft ingeboet. Als reactie op de snelle, vluchtige beeldenstroom die we via internet over ons heen krijgen leeft mail-art weer op.

Voor TRAssshART deed Amuldo een oproep in haar (internationale) netwerk. Aan haar verzoek om van restjes kunst een kunstwerkje te maken op een formaat dat door de brievenbus past en aan haar op te sturen gaven maar liefst 143 nationale en internationale kunstenaars gehoor. Het resultaat van al deze kunstzinnige post, afkomstig uit onder andere Duitsland, Canada, Noorwegen, Amerika, Brazilië en Argentinië kunt u zien in het Stadsmuseum Doetinchem.

Wil je zelf een TRAssshART kunstwerk maken? Dat kan! Op woensdag 26 april en op zaterdag 6 mei kun je vanaf 14.00 uur een workshop volgen waarbij je zelf een mail-art kunstwerk maakt.

tentoonstelling art