Detail | Tentoonstelling collectie kunstuitleen

Van: 05-04-2017 00:00:00

Tot: 01-05-2017 00:00:00

De Kunstuitleen Doetinchem is sinds 2012 gevestigd in het voormalige oude postkantoor aan de burgemeester van Nispenstraat  te Doetinchem en maakt onderdeel uit van het Stadsmuseum.

De collectie van de kunstuitleen omvat ruim 400 werken en is opgebouwd uit twee delen. Een groot deel van de werken is afkomstig uit de kunstcollectie van de Gemeente Doetinchem en behoort tot  de toenmalige BKR collectie. De Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) was van 1956 tot 1987 een regeling in Nederland, waardoor kunstenaars in ruil voor hun diensten of kunstwerken (waaronder kan worden verstaan schilderijen, etsen, zeefdruk,  fotografie alsook sculpturen)  een inkomen konden krijgen.  De kunstwerken uit deze BKR regeling zijn door de gemeente Doetinchem aan de Kunstuitleen beschikbaar gesteld, sommige werken zijn in bruikleen gegeven en andere zijn door de gemeente aan de kunstuitleen geschonken. Kunstenaars als Frans Storm, Jos Klaver en Theo van Koot zijn opgenomen in deze collectie. Daarnaast zijn nog vele bekende en minder bekende Achterhoekse kunstenaars opgenomen in de collectie van de gemeente.

Deze tentoonstelling laat een greep uit de gemeentelijke collectie zien. Er wordt onder andere werk getoond van de in 2015 overleden Doetinchemse kunstenaar Theo van Koot, vroege werken van Jos Klaver (1947, Amsterdam), en diverse werken van de in Doetinchem geliefde en bekende schilder Frans Storm (1905-1998).

Alle getoonde werken zijn te huur.

Kijk voor meer informatie op www.kunstuitleenstadsmuseum.nl

De expositie loopt van 5 april tot 1 mei bij 't Brewinc.