Detail | Kunst Leent Brewinc

Van: 09-04-2018 00:00:00

Tot: 30-05-2018 00:00:00

Kunst Leent Brewinc

Kunstuitleen Stadsmuseum Doetinchem laat voor de tweede keer beeldende kunst uit haar depots zien tijdens een tentoonstelling in ’t Brewinc. “Deze bijzondere werken, variërend van grote olieverfschilderijen tot kleine zeefdrukken, verdienen het om gezien te worden”, aldus de vrijwilligers van de Kunstuitleen.

De Kunstuitleen in Het Oude Postkantoor is klein behuisd. Wat vroeger de keuken was van de directeur is nu de plek waar de Kunstuitleen slechts een deel van de werken kan laten zien. De expositie in ’t Brewinc is een mooie gelegenheid om naar buiten te treden. Nog niet iedereen in Doetinchem is bekend met de Kunstuitleen als laagdrempelige plek waar je kunst kunt kijken, huren en kopen.

De werkgroep galerie heeft een keuze gemaakt uit de collectie die door Gemeente Doetinchem enkele jaren geleden aan het Stadsmuseum deels in bruikleen is gegeven, voor een ander deel geschonken. Deze oudere maar fantastische werken zijn allemaal te huur of te koop en staan gewoon in de Digitale Catalogus van www.kunstuitleenstadsmuseum.nl.

Brewinck-2

Er is van alles te zien. Klassieke olieverfschilderijen zoals van B. Derksen,
de monumentale ‘Boom’ van Henk E.G. Welling, een oosters georiënteerd stadslandschap van Frans Storm, krachtige zeefdrukken van Piet Warffemius en lino’s van Theo van Koot. Daarnaast werk van onder andere Marius van Beek,
Astrid van Damme en Jos Klaver. In totaal is er werk van 20 kunstenaars te zien waarvan enkele uit Doetinchem afkomstig. De expositie loopt van 10 april tot en met 30 mei 2018.

Kunst Leent Brewinc, ’t Brewinc, IJsselkade 13, Doetinchem

10 april t/m 30 mei, ma t/m za van 10 tot 16 uur, de toegang is gratis.