Detail | Kunst boven de Bank

Van: 14-09-2018 00:00:00

Tot: 02-12-2018 00:00:00

Kunst boven de Bank

Wat hebben Mark Boumans, Margreet de Groen, Heidi Otten, Wouke van Scherrenburg, Anwar Manlasadoon, Babette Degraeve, Mariël Kampshoff, Siri Worm, Henk-Jan Kuiper, Berna Bonekamp, Werner Beudel, Ester van de Haar en Johan Godschalk met elkaar gemeen? En waarin verschillen ze? Dat is vanaf 2 oktober te zien in de expositie ‘Kunst boven de Bank‘ van Kunstuitleen Stadsmuseum in Stadsmuseum Doetinchem.

boven de bank-2

Zeven enthousiaste ambassadeurs van de Kunstuitleen hebben een kunstwerk uitgezocht dat zij zelf boven hun bank thuis zouden ophangen. Met dit werk als uitgangspunt zijn vormgevers uit de regio aan de slag gegaan om de ruimte rondom het kunstwerk vorm te geven.  Zij selecteerden meer werken uit de collectie van de Kunstuitleen samen met objecten, lampen en zitelementen. In sferen zoals vintage en eclectisch zijn de diverse expositieruimtes van het museum ingericht.

In het Kinderstadsmuseum is de keuze van Doetinchemse kinderen te zien. Welk kunstwerk kiest een kind uit en vooral ook waarom? De Kunstuitleen laat met deze expositie graag zien dat omgeving en kunst invloed op elkaar heeft en dat je daarmee kunt spelen en je door laten verrassen.

Sinds 2012 is Kunstuitleen Stadsmuseum onderdeel van en gevestigd in Stadsmuseum Doetinchem. De expostie is van 2 oktober tot en met 2 december 2018 te zien aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem.