Detail | Kunstkado’s in de Spotlight

Van: 27-10-2017 00:00:00

Tot: 05-12-2017 00:00:00

Kunstkado’s in de Spotlight tijdens Maand van de Kunstuitleen

In de Kunstuitleen en het Stadsmuseum zoemt het in november als in een warenhuis en kunnen bezoekers rondkijken, genieten, lenen en kopen. Regionale kunstenaars hebben op uitnodiging van de kunstuitleen een sprankelende serie kunstkado’s ontworpen, kleine originele kunstwerken die van 4 november tot en met 5 december in de museumwinkel te zien en te koop zijn. Aantrekkelijk voor liefhebbers in voorbereiding op de feestdagen. Ook is er een expositie met werken uit de kunstuitleen in een tentoonstellingszaal van het museum.

Aafke Bennema, Rido Jansen, Thea Zweerink, Tim Hinterding, Maron Hilverda, Joop Overkleeft, Wendy Janssen, Astrid Polman, Helmien van den Heuvel, Lucie Bloemen, Femke Hoogenbosch en Janske Megens zijn de makers van deze unieke kunstwerkjes. ‘Illusterijen’, Japanse houtsneden, portretjes in ijzeren ‘omhuizing’, vilten ‘gevertjes’ en een boek over kunst en filosofie zijn enkele voorbeelden van de bonte collectie kunst op klein formaat. Daarnaast zijn er op kunst gebaseerde 3D-geprintte armbanden van Dyvsign.nl.

Maand van de kunstuitleen

De expositie die te zien is in een zaal van het Stadsmuseum wil met het thema ‘Verbeelding van ruimte’ een speelse en pakkende interactie aangaan met de tentoonstelling ‘Achterhoek in 3D’ van het Doetinchemse cultureel centrum de Gruitpoort en het Stadslab die tegelijkertijd in het museum is opgesteld. De werken uit de kunstuitleenexpositie zijn zoals gewoonlijk te leen.

Nieuw is de Kunstuitleenkadobon en wie in de maand november lid wordt van de Kunstuitleen betaalt geen inschrijfgeld. De prijzen van de nieuwe kunstkado’s liggen globaal tussen € 25,00 en € 75,00. Wie de 3D-flyer downloadt op de website van het museum heeft gratis entree tot de exposities.