Detail | Kunstuitleen wordt Stadsgalerie Doetinchem

Van: 06-02-2020 00:00:00

Tot: 01-05-2020 00:00:00

Kunstuitleen Stadsmuseum wordt Stadsgalerie Doetinchem

Na ruim zeven jaar valt het doek voor de Kunstuitleen van Stadsmuseum Doetinchem en stopt de Kunstuitleen met haar uitleenactiviteiten . Maar…. waar deuren sluiten gaan er ook weer nieuwe deuren open. Kunst is belangrijk voor ons welzijn, daarom willen wij graag een bijdrage blijven leveren aan het ‘kunstklimaat’ in onze gemeente.

Wij zijn er dan ook trots op u te mogen mededelen dat vanaf 1 mei 2020  Stadsgalerie Doetinchem haar deuren opent op de huidige locatie. Onze enthousiaste groep vrijwilligers gaat de komende maanden aan de slag om de plannen uit te werken en verder vorm te geven.

Berna Bonekamp interviewt Petra de Vries
Berna Bonenkamp interviewt Petra de Vries.

Maar één ding is zeker: als Stadsgalerie gaan wij door met het maken van interessante exposities van lokale en regionale kunst voor inwoners van Doetinchem en omgeving én voor bezoekers van VVV en Stadsmuseum. De werken zullen te zien én te koop zijn. Ook gaan we lezingen en ontmoetingen met kunstenaars organiseren. Kortom er valt veel te beleven!

Officiële opening Stadsgalerie Doetinchem

Uiteraard wordt de Stadsgalerie officieel en feestelijk geopend, waarbij kunstenaars en kunstliefhebbers uit de hele omgeving welkom zijn. De precieze datum hiervoor volgt in een later stadium. Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Uitleenactiviteiten gaan over naar Kunst of Art

Per 1 maart 2020 draagt Stichting Stadsmuseum Doetinchem haar kunstuitleenactiviteiten over aan Kunstgalerie Kunst of Art uit Laag-Keppel. Het bestuur van het Stadsmuseum meent dat de leden van de Kunstuitleen bij Kunst of Art in goede handen zijn. De leden zijn hierover inmiddels op de hoogte gesteld. Kunst of Art, eigendom van de familie Hulshof, verhuurt en verkoopt vanuit twee locaties (Laag-Keppel en Zutphen) kunstwerken van verschillende regionaal en landelijk bekende kunstenaars aan particulieren, bedrijven en overheden. Voor meer informatie: www.kunstofart.nl.

Kunst boven de bank
Kunst boven de bank.

Thematisch aansluiten

Met de Stadsgalerie zullen we regelmatig thematisch aansluiten bij de wisselexposities van Stadsmuseum Doetinchem. Van 18 januari t/m 18 april 2020 exposeert Bernard Jolink (Hummelo, 1946) in de zalen van het Stadsmuseum met zijn beeldende kunst. Voor ons een mooie gelegenheid om de verbinding tussen het Stadsmuseum en de Stadsgalerie al een keer te maken.

Bernard Jolink Beeldend kunstenaar

De expositie in het Stadsmuseum geeft een goed overzicht van het beeldende werk van Bernard Jolink door de jaren heen en er is eveneens recent werk te zien. Hij maakt niet alleen muziek (‘Normaal’), maar ook beeldende kunst en literatuur. Bernard Jolink schildert en tekent vaak portretten en woont en werkt in het schilderachtige Hummelo (Gld.) Ook zijn opstandigheid tegen bepaald beleid of personen geeft hij weer in zijn werk. Bernard Jolink heeft de AKI (Kunstacademie te Enschede) doorlopen en was ook tijdens de BKR-periode (Beeldende Kunstenaars Regeling) actief als kunstenaar.

Peter Kalowsky - 1
Peter Kalowsky in de Kunstuitleen.

De Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR)

De Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) was van 1956 tot 1987 een regeling in Nederland, waardoor kunstenaars in ruil voor hun diensten of kunstwerken een inkomen konden krijgen. Nu te zien in onze ruimte zijn werken van BKR-kunstenaars als Jos Klaver, Frans Storm, Piet Landkroon, Ingeborg Oderwald e.a.

Website
De website zal de komende maanden van Kunstuitleen naar Stadsgalerie ‘omgetoverd’ worden.

Vragen
Bij vragen kunt u ons bellen of mailen:  0314-33 55 57 of info@kunstuitleenstadsmuseum.nl