Detail | Maron Hilverda

Van: 11-02-2019 00:00:00

Tot: 31-03-2019 00:00:00

Wereld achter de werkelijkheid
Met de expositie Kunstenaar in de Spotlight zijn bij Kunstuitleen Stadsmuseum nieuwe schilderijen van kunstenaar Maron Hilverda uit Gaanderen te zien tot en met 31 maart.

Maron Hilverda (Vlaardingen,1968) is opgeleid aan Kunstacademie Artez in Arnhem (1991). Ze is onafhankelijk kunstenaar, geeft schilderlessen in haar atelier en werkt in opdracht. Haar pleegouderschap is een bron van inspiratie voor haar kunst. Maron is opgewekt en daadkrachtig, haar werk heeft echter een dubbele boodschap.

Maron Hilverda-2

“Een schilderij is meer dan een in verf uitgewerkt beeld. Het is een wereld achter de werkelijkheid”, stelt Maron. “Werelden waar hoofdrolspelers afdalen in het water, gemaskerd door het leven gaan en zich begeven in fictieve ruimtes”.Het grote universum tegenover de nietige mens is een thema van Hilverda.

Kleurrijk, in paars, hardroze, oranje, blauw, zijn haar schilderijen. Ze werkt in olieverf met potlood op diverse formaten. Binnenkort start ze met een opdracht voor een muurschildering van 10 meter breed. “Graffiti- en Michelango-achtig gaat het worden. Ik vind het een uitdaging om een opdrachtgever tegemoet te komen en toch mijn eigen ideeën vorm te geven”, aldus Maron. Ze exposeert zeker vijf keer per jaar. Zoals bij Cultura Galerie in Ede, Kunst Wageningen, Vestingval Elburg en bij Breekijzer, het kunstenaarscollectief in Ulft waarvan zij lid is. Ook op social media is Maron zichtbaar.

Kunstuitleen Stadsmuseum heeft Maron’s werk sinds 2012 in huis. Haar schilderijen zijn toegankelijk, verhalend, verzorgd afgewerkt en te koop of te huur. Er zijn ook twee boekjes van haar hand en diverse kaarten. In maart zal Maron Hilverda (op een nog te bepalen datum) in de uitleen aanwezig zijn voor een ontmoeting.

www.maronhilverda.nl