De collectie van Kunstuitleen Stadsmuseum is zeer gevarieerd en heeft voor ieder wat wils. Een keuze is snel gemaakt uit de ruim 300 werken.

De collectie


De collectie van de Kunstuitleen Stadsmuseum is opgebouwd uit verschillende onderdelen.

 

Hoe is de collectie van Kunstuitleen Stadsmuseum opgebouwd?

 

Veel van de werken zijn afkomstig uit de kunstcollectie van de Gemeente Doetinchem. Zij hebben deze werken aan het Stadsmuseum beschikbaar gesteld, sommige werken zijn in bruikleen en andere zijn door de gemeente aan het museum geschonken. Kunstenaars als Jan Homan, Frans Storm, Jos Klaver, Ko Oosterkerk zijn opgenomen in deze collectie. Daarnaast zijn nog vele bekende en minder bekende Achterhoekse kunstenaars opgenomen in de collectie van de gemeente. Deze collectie is aangevuld met kunstwerken van hedendaagse kunstenaars uit de regio. Een goede manier om kennis te maken met kunst die onze regio te bieden heeft. o.a. Wim van der Meij, Dinie Wikkerink, Monnie Paashuis, Rido Jansen, Judith Rigter, Riet Brouwer en Astrid Polman. Zij maken etsen, schilderijen en fotografie. De intentie is de collectie in de toekomst uit te breiden.

 

De Kunstuitleen Stadsmuseum probeert een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan kunstwerken te bieden. Zo zijn er werken met verschillende stijlen, technieken en formaten en uit verschillende periodes. Alle werken zijn te bekijken in de digitale catalogus op deze site.