Het Stadsmuseun Doetinchem en Kunstuitleen Stadsmuseum hechten belang aan kunst- en erfgoededucatie. Net als kunstenaars kijken kinderen met bijzondere ogen naar de werkelijkheid. Kijk hieronder naar de inspirende educatieprogramma's die worden aangeboden.

Educatie


 

Begin 2018 start het Stadsmuseum Doetinchem met twee nieuwe educatieve projecten voor het basisonderwijs:

Voor de groepen 7 en 8 is het project “Om niet te vergeten” ontwikkeld. 

Voor leerlingen van groep 5/6 is een les ontwikkeld, die gaat over "Kunstschatten".

Meer informatie over "Kunstschatten" vindt u onder het kopje "Actueel" > "Nieuws".

 

“Om niet te vergeten, WOII”

Rode draad van dit project  is het thema: ‘keuzes maken’. Tijdens de oorlog hadden burgers te maken met een onbetrouwbare overheid. Hierdoor werden mensen aan hun eigen lot overgelaten. Vanuit dat perspectief onderzoeken de leerlingen wat zij zouden doen als ze voor verschillende keuzes komen te staan. Tijdens de museumles van 1,5 uur gaan de leerlingen aan de slag met verschillende dilemma’s en Doetinchemse verhalen.

 

Aan de hand van voorwerpen leren de leerlingen een aantal Doetinchemse kinderen kennen en hun verhaal tijdens de bombardementen. Of ze moeten in overleg met elkaar, bepalen wat belangrijk is mee te nemen tijdens een evacuatie. Je iPhone of misschien toch een warme deken?
 

Educatie


Praktische informatie
Tijdstip:    In overleg.

Kosten:    € 75,00 per klas (bij kleinere groepen hanteren we een ander tarief)
Bijzonderheden:  aanmelden uiterlijk 2 weken voor gewenste datum en tenminste 4 begeleiders van uw school

 

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u interesse gekregen neem dan gerust contact op via info@stadsmuseumdoetinchem.nl . Wij geven u graag extra informatie.